ΕΡΤ3 – «ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ»: Κισσάριο Έβρου (trailer)

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/05/2019, στις 13:30

Έτος παραγωγής: (2018)

Ταξιδιωτική εκπομπή. Η αγαπημένη κι επιτυχημένη εκπομπή της περιφέρειας «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει στις οθόνες της ΕΡΤ3, μετά από απουσία χρόνων με καινούρια επεισόδια.
Φέτος η «Κυριακή στο Χωριό», θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της χώρας μας για να μας μεταφέρει τον παλμό της νεολαίας, των αγροτών, των συνεταιρισμών, των συλλόγων, των νέων επιχειρηματιών, όλων δηλαδή αυτών που ζουν στην περιφέρεια, δημιουργούν και στηρίζουν τον τόπο τους, ο καθένας με το δικό του τρόπο.
Ανανεωμένη, με υψηλής ευκρίνειας εικόνα και εμπλουτισμένη θεματικά με καινούρια ενδιαφέροντα αφιερώματα, η «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει δυναμικά με σύμμαχο το τηλεοπτικό κοινό, για να δώσει παλμό σε ήσυχα τοπία. Να δείξει ότι αξίζει τον κόπο να γυρίσουμε στις ρίζες μας, να ζήσουμε στη γη μας, να χτίσουμε εδώ τη ζωή μας.
Μια περιπλάνηση όλων των αισθήσεων, μια βόλτα σε άγνωστες γωνιές του τόπου μας. Μια «πραγματική» Κυριακή, γιορτή.
Επιστροφή στους ανθρώπους της περιφέρειας, στα ήθη και έθιμα, στη ζωή της υπαίθρου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

 

Eπεισόδιο 2: Κισσάριο Έβρου

Όταν η παράδοση συναντά τις μνήμες που ξετυλίγονται μπροστά μας, τότε το ταξίδι αποκτά βαθύτερο νόημα.
Βρισκόμαστε στο Κισσάριο Έβρου, όπου οι κάτοικοι του εγκαταστάθηκαν εδώ κατά το 1923-24 με τη Συνθήκη της Λωζάνης, από την Ανατολική Θράκη.
Άριστοι γνώστες της καλαθοπλεκτικής τέχνης, που την «έφεραν» μαζί τους οι πρόγονοι τους, διατηρούν ακόμη και σήμερα τα ήθη και έθιμα, όλα αυτά που κρατάνε ζωντανές τις θύμησες εκείνης της εποχής.
Αυτή την Κυριακή, μέσα από ένα οδοιπορικό στις αλησμόνητες πατρίδες, ταξιδεύουμε μαζί και νοσταλγούμε τα παλιά με συγκίνηση, τραγούδι αλλά και χορό.

https://webtv.ert.gr/category/ert3/kyriaki-sto-chorio/

Παρουσίαση: Μαρούλα Μαλιαχόβα
Ρεπορτάζ: Φανή Αρβανιτίδου
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: ALFA PRODUCTIONS

Παραγωγή: ERT3