ΕΡΤ3 – «ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ»: Κρωβύλη Ροδόπης (trailer)

ΚΥΡΙΑΚΗ 09/06/2019, στις 13:30

Έτος παραγωγής: (2018)

Ταξιδιωτική εκπομπή. Η αγαπημένη κι επιτυχημένη εκπομπή της περιφέρειας «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει στις οθόνες της ΕΡΤ3, μετά από απουσία χρόνων με καινούρια επεισόδια.
Φέτος η «Κυριακή στο Χωριό», θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της χώρας μας για να μας μεταφέρει τον παλμό της νεολαίας, των αγροτών, των συνεταιρισμών, των συλλόγων, των νέων επιχειρηματιών, όλων δηλαδή αυτών που ζουν στην περιφέρεια, δημιουργούν και στηρίζουν τον τόπο τους, ο καθένας με το δικό του τρόπο.
Ανανεωμένη, με υψηλής ευκρίνειας εικόνα και εμπλουτισμένη θεματικά με καινούρια ενδιαφέροντα αφιερώματα, η «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει δυναμικά με σύμμαχο το τηλεοπτικό κοινό, για να δώσει παλμό σε ήσυχα τοπία. Να δείξει ότι αξίζει τον κόπο να γυρίσουμε στις ρίζες μας, να ζήσουμε στη γη μας, να χτίσουμε εδώ τη ζωή μας.
Μια περιπλάνηση όλων των αισθήσεων, μια βόλτα σε άγνωστες γωνιές του τόπου μας. Μια «πραγματική» Κυριακή, γιορτή.
Επιστροφή στους ανθρώπους της περιφέρειας, στα ήθη και έθιμα, στη ζωή της υπαίθρου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

 

Eπεισόδιο 5: Κρωβύλη Ροδόπης

Θράκη! Χίλιες και μία εικόνες, γεμάτες χρώματα και μουσικές, αρώματα και παραδόσεις, μνήμες του χθες, που ζωντανεύουν στην Κρωβύλη Ροδόπης!
Ένα χωριό με πλούσια λαογραφία και παράδοση που οι κάτοικοι του, με καταγωγή από την Ανατολική Θράκη και τη Ρωμυλία, διατηρούν την φλόγα της παράδοσης ζωντανή, από γενιά σε γενιά, κόντρα στη φθορά του χρόνου και στις επιταγές της σύγχρονης εποχής.
Επισκεπτόμαστε ένα πραγματικό φυσικό μνημείο της περιοχής, το παράκτιο δάσος της Μαύρης Πεύκης και βαδίζουμε πίσω στο μακρινό παρελθόν, περιδιαβαίνοντας την Ακρόπολη Πετρωτών. Μαγειρεύουμε μοναδικούς ρεβιθομπεζέδες και γνωρίζουμε το έθιμο της «καμήλας» που αναβιώνει για μας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Έβρου, μέσα από χορούς και τραγούδια!

https://www.ertflix.gr/category/ert3/kyriaki-sto-chorio/

Παρουσίαση: Μαρούλα Μαλιαχόβα
Ρεπορτάζ: Φανή Αρβανιτίδου
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: ALFA PRODUCTIONS

Παραγωγή: ERT3