ΕΡΤ3 – «ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ»: Νέος Πύργος Ευβοίας (trailer)

ΚΥΡΙΑΚΗ 03/03/2019, στις 13:30

Έτος παραγωγής: (2018)

Ταξιδιωτική εκπομπή. Η αγαπημένη κι επιτυχημένη εκπομπή της περιφέρειας «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει στις οθόνες της ΕΡΤ3, μετά από απουσία χρόνων με καινούρια επεισόδια.
Φέτος η «Κυριακή στο Χωριό», θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της χώρας μας για να μας μεταφέρει τον παλμό της νεολαίας, των αγροτών, των συνεταιρισμών, των συλλόγων, των νέων επιχειρηματιών, όλων δηλαδή αυτών που ζουν στην περιφέρεια, δημιουργούν και στηρίζουν τον τόπο τους, ο καθένας με το δικό του τρόπο.
Ανανεωμένη, με υψηλής ευκρίνειας εικόνα και εμπλουτισμένη θεματικά με καινούρια ενδιαφέροντα αφιερώματα, η «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει δυναμικά με σύμμαχο το τηλεοπτικό κοινό, για να δώσει παλμό σε ήσυχα τοπία. Να δείξει ότι αξίζει τον κόπο να γυρίσουμε στις ρίζες μας, να ζήσουμε στη γη μας, να χτίσουμε εδώ τη ζωή μας.
Μια περιπλάνηση όλων των αισθήσεων, μια βόλτα σε άγνωστες γωνιές του τόπου μας. Μια «πραγματική» Κυριακή, γιορτή.
Επιστροφή στους ανθρώπους της περιφέρειας, στα ήθη και έθιμα, στη ζωή της υπαίθρου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

Eπεισόδιο 8: Νέος Πύργος Ευβοίας

Αυτή την Κυριακή ταξιδεύουμε σε ένα νησί, με προορισμό, την πρώτη «αγρόπολη» της Ελλάδας, που φτιάχτηκε σύμφωνα με το πρότυπο ρωσικό σχέδιο του Λέων Τολστόι, τον Νέο Πύργο.
Ένα χωριό που δεν χτίσθηκε απλά δίπλα σε κάποιο υπάρχον χωριό της Βορείου Ευβοίας, αλλά πραγματικά δημιουργήθηκε εκ θεμελίων το 1924, με την έλευση προσφύγων από την περιοχή της Κωνσταντινούπολης , γράφοντας έτσι την δική του μοναδική ιστορία μέσα στο χρόνο. Θα γνωρίσουμε τις μοναδικές καλλιέργειες κηπευτικών που έφεραν μαζί τους οι Πυργιώτες πρόσφυγες και θα κάνουμε μια βόλτα στα συκοπερίβολα της περιοχής, που παράγουν τα περίφημα ξηρά σύκα .
Θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τη Μονή Οσίου Δαυίδ, η οποία βρίσκεται στην καρδιά του δάσους, καθώς και τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Τέλος θα περιπλανηθούμε στα ήρεμα νερά του κόλπου, απολαμβάνοντας εικόνες μοναδικού φυσικού κάλλους και θα γευτούμε τα περίφημα «οσμάδια», κολοκύθια που φτάνουν το ένα μέτρο μήκος!

Παρουσίαση: Μαρούλα Μαλιαχόβα
Ρεπορτάζ: Μαγδαληνή Χατζοπούλου
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: ALFA PRODUCTIONS

Παραγωγή: ERT3