ΕΡΤ3 – «ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ»: Τσεπέλοβο Ιωαννίνων (trailer)

ΚΥΡΙΑΚΗ  01/12/2019, στις 13:30

Έτος παραγωγής: (2019)

Ταξιδιωτική εκπομπή. Η αγαπημένη κι επιτυχημένη εκπομπή της περιφέρειας «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει στις οθόνες της ΕΡΤ3, μετά από απουσία χρόνων με καινούρια επεισόδια.
Φέτος η «Κυριακή στο Χωριό», θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της χώρας μας για να μας μεταφέρει τον παλμό της νεολαίας, των αγροτών, των συνεταιρισμών, των συλλόγων, των νέων επιχειρηματιών, όλων δηλαδή αυτών που ζουν στην περιφέρεια, δημιουργούν και στηρίζουν τον τόπο τους, ο καθένας με το δικό του τρόπο.
Ανανεωμένη, με υψηλής ευκρίνειας εικόνα και εμπλουτισμένη θεματικά με καινούρια ενδιαφέροντα αφιερώματα, η «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει δυναμικά με σύμμαχο το τηλεοπτικό κοινό, για να δώσει παλμό σε ήσυχα τοπία. Να δείξει ότι αξίζει τον κόπο να γυρίσουμε στις ρίζες μας, να ζήσουμε στη γη μας, να χτίσουμε εδώ τη ζωή μας.
Μια περιπλάνηση όλων των αισθήσεων, μια βόλτα σε άγνωστες γωνιές του τόπου μας. Μια «πραγματική» Κυριακή, γιορτή.
Επιστροφή στους ανθρώπους της περιφέρειας, στα ήθη και έθιμα, στη ζωή της υπαίθρου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

 

Eπεισόδιο 12: Τσεπέλοβο Ιωαννίνων

Όταν μιλάμε για τα χωριά των Ιωαννίνων, μια λέξη μας έρχεται στο μυαλό… Ζαγόρι! Οι 46 οικισμοί του, που στολίζουν την οροσειρά της Πίνδου, συνθέτουν τοπία μοναδικής ομορφιάς.
Εμείς, γνωρίζουμε έναν από αυτούς, το μαγευτικό Τσεπέλοβο, τη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Ράδου, εμπνευστή της ιδέας ιδρύσεως της Φιλικής Εταιρείας.
Ένα αρχοντικό χωριό, που το πράσινο της φύσης σε συνδυασμό με το γκρι της πέτρας, του προσδίδουν μια ξεχωριστή ομορφιά.
Ένα Ζαγοροχώρι που αγαπά ιδιαιτέρως τα γράμματα, αφού στο παλιό δημαρχείο φιλοξενεί έναν από τους 7 καλλιτεχνικούς σταθμούς, που έχει ανά την Ελλάδα, η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.
Στο χώρο του Τσούλφειου φαρμακείου θαυμάζουμε έργα του γνωστού καλλιτέχνη Πέτρου Παπαβασιλείου, γνωστού διεθνώς ως Petros.
Γευόμαστε μέλι αγνό, που αποτελεί σπουδαία φυσική, βιολογική τροφή για τον άνθρωπο και επισκεπτόμαστε γεφύρια μοναδικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς, στολίδια των Ζαγοροχωρίων.

https://webtv.ert.gr/category/ert3/kyriaki-sto-chorio/

Παρουσίαση: Μαρούλα Μαλιαχόβα
Ρεπορτάζ: Φανή Αρβανιτίδου
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: ALFA PRODUCTIONS

Παραγωγή: ERT3

MENU