ΕΡΤ3 – ΜΙΛΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ : Γιώργος Κιμούλης (trailer)

ΣΑΒΒΑΤΟ  23/11/2019, στις 19:00

Κάθε εβδομάδα ο Χάρης Αρβανιτίδης φιλοξενεί δημοφιλείς προσωπικότητες αλλά και ανθρώπους που έχουν να «αποκαλύψουν» πολλές και άγνωστες πτυχές για το έργο και την πορεία της ζωής τους. Μία εκ βαθέων κουβέντα χωρίς στεγανά και προκαταλήψεις με επίκεντρο τον άνθρωπο και με ατμοσφαιρικά γυρίσματα σε εξωτερικούς χώρους και χαρακτηριστικά σημεία της Θεσσαλονίκης.

 

Eπεισόδιο 14: Γιώργος Κιμούλης

Ο δημοφιλής ηθοποιός μιλά για τη ζωή και την καλλιτεχνική πορεία του στον Πειραιά και μετέπειτα στην Αθήνα, για την απόφασή του να εγκαταλείψει τον αθλητισμό ως «αποτυχημένος» μπασκετμπολίστας, όπως δηλώνει, και αποκαλύπτει το τυχαίο γεγονός που στάθηκε η αφορμή για να στραφεί στο θέατρο.
Ο Γιώργος Κιμούλης εξηγεί πού έγκειται η δύναμη της Τέχνης διαχρονικά και πώς το θέατρο μπορεί να αφυπνίσει συνειδήσεις. Θίγει τα κακώς κείμενα και σχολιάζει τη νοσηρότητα και τις παθογένειες της εποχής. Μιλά για τη δική του «προσωπική αλήθεια» και πώς θέλει να την επικοινωνήσει στο κοινό. Εξηγεί πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος το ρόλο του θεάτρου, ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης.
Απαντά γιατί δε συμμετέχει συχνά σε τηλεοπτικές σειρές αλλά και πώς βίωσε και πώς διαχειρίστηκε τη δημοσιότητα και τη δημοφιλία, από τα πρώτα «ρομαντικά» χρόνια της ασπρόμαυρης τηλεόρασης μέχρι την εποχή της πληθώρας των ΜΜΕ και του άκρατου ανταγωνισμού της «κλειδαρότρυπας».

Παραγωγή: ERT3
Σκηνοθεσία: Ηλίας Γεωργακόπουλος
Επιμέλεια: Χάρης Αρβανιτίδης
Διεύθυνση Παραγωγής: Αργύρης Δούμπλατζης
Παρουσίαση: Χάρης Αρβανιτίδης
https://www.ertflix.gr/shows/milame-elefthera/