ΕΡΤ3 – «ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ» – Γιώργος Στρατάκης (trailer)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/04/2019, στις 19:00

Εβδομαδιαία ψυχαγωγική εκπομπή.Η εκπομπή παρουσιάζει παλαιότερους και νεότερους μουσικούς που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Μεσογείου σε καλλιτεχνικό αλλά και ερευνητικό επίπεδο. Προβάλλονται σύγχρονοι, καταξιωμένοι αλλά και ανερχόμενοι μουσικοί με έργο βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακούς δρόμους.
Στόχος της εκπομπής είναι να αναδείξει το έργο μουσικών που τα τελευταία 20 χρόνια έχουν δώσει μια διαφορετική, νέα διάσταση στη μουσική παράδοση. Η προσέγγισή τους, οι γνώσεις τους και η μόρφωσή τους διαφέρει σημαντικά από τις παλαιότερες γενιές μουσικών.

Eπεισόδιο 8ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ

Οι αδελφοί Στρατάκηδες, και συγκεκριμένα ο Γιώργος Στρατάκης, είναι το θέμα του μουσικού ντοκιμαντέρ «Σύγχρονοι Παραδοσιακοί Μουσικοί» της ΕΡΤ3. Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται στην τηλεόραση. Τα δυο αδέλφια συναντήθηκαν μουσικά πριν 6 χρόνια και γρήγορα έγιναν αγαπητοί στο νεανικό κοινό της Κρήτης, και όχι μόνο. Ο αυθορμητισμός και η επικοινωνιακή ικανότητα του Γιώργου Στρατάκη συνδυάζονται με τη μουσική εμπειρία, τη γνώση και τη δεξιοτεχνία του Νίκου Στρατάκη. Το αποτέλεσμα; Κρητική μουσική του μέλλοντος.

Παραγωγή: ERT3
Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΦΟΝΙΚΟΣ
https://webtv.ert.gr/category/ert3/sygchroni-paradosiaki-mousiki/