ΕΡT3 – «ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ» – Ξένη σειρά (trailer)

ΣΑΒΒΑΤΟ  17/11/2018, στις 21:00

«THE ROAD TO CALVARY»
Έτος παραγωγής: (2012)

Ξένη σειρά, 12 ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής Vsemirnye russkie studii, 2017.
Ένα επικό δράμα που μνημονεύει τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης. Βασισμένο στο διάσημο μυθιστόρημα “Sisters”, το πρώτο μέρος της τριλογίας του Alexey Tolstoy “Ο δρόμος προς το Γολγοθά”. Μια εκπληκτική παραγωγή στην ατμόσφαιρα των ταραχών της Αγίας Πετρούπολης, τα αισθήματα και τις απόψεις των δημιουργικών και κοινωνικών ελίτ εκείνης της εποχής, που στήριζαν και, με πολλούς τρόπους, έκαναν την επανάσταση πραγματικότητα. Έτος 1914, Αγία Πετρούπολη. Μία νεαρή γυναίκα ευγενικής καταγωγής έρχεται από την πατρίδα στην πρωτεύουσα της αυτοκρατορικής Ρωσίας για να μελετήσει το νόμο. Μένει στην μεγαλύτερη παντρεμένη αδελφή της. Στο πλάι του συζύγου της αδελφής της, ενός επιτυχημένου δικηγόρου, το νεαρό κορίτσι συναντά λαϊκούς ποιητές και συγγραφείς, φουτουριστές και μελλοντικούς επαναστάτες. Η ρωσική ιστορία στα έτη 1914-1919 αντικατοπτρίζεται στην ιστορία δύο αδελφών, ξεπερνώντας τις δυσκολίες του Α Παγκοσμίου Πολέμου, της Επανάστασης και του Εμφυλίου Πολέμου. Η εθνική τραγωδία οδηγεί τις αδελφές σε μια προσωπική τραγωδία αφού οι αγαπημένοι τους άντρες βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές των οδοφραγμάτων και ένα νεογέννητο μωρό πεθαίνει. Οι προσδοκίες του καλύτερου αύριο, το οποίο πληρώνεται με αίμα, γίνονται για τους χαρακτήρες δρόμος προς το Γολγοθά.

 

Eπεισόδιο 1

Η Dasha Bulavina φτάνει στο St.Petersburg για να επισκεφθεί την αδελφή της Katya. Η συνάντησή τους είναι γεμάτη ζεστασιά και χαρά. Η Dasha λέει στην αδελφή της ότι έγινε δεκτή στα μαθήματα νομικής για γυναίκες και σκοπεύει να νοικιάσει ένα διαμέρισμα. Η Katya διαφωνεί και πείθει την αδελφή της να μείνει και να ζήσει μαζί της και με τον σύζυγο της Nikolay Ivanovich. Η Katya παρουσιάζει στη Dasha την συλλογή της από φουτουριστικά έργα ζωγραφικής, που την κάνει πολύ περήφανη. Ο Nikolay Ivanovich δεν καταλαβαίνει πώς κάτι τέτοιο μπορεί να ονομαστεί τέχνη.
Η Katya μιλάει στη Dasha για τα πάρτι που γίνονται στο διαμέρισμά της κάθε Τρίτη. Μεταξύ των καλεσμένων είναι δημοσιογράφοι, πολιτικοί και καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου ποιητή Bessonov. Η Katya δίνει στη Dasha ένα βιβλίο του ποιητή….