ΕΡΤ3 – ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ – Α’ μετάδοση – Αστυνομική Δραματική Σειρά (trailer)

Δευτέρα 08/04/2019, στις 23:00

«PLASTIC SEA/ MAR DE PLASTICO»

Έτος παραγωγής: (2015)

Σε μια μικρή, αγροτική περιοχή της Ισπανίας, ζουν δίπλα- δίπλα οι εκατομμυριούχοι με τους μετανάστες εργάτες, τους άνεργους ντόπιους και τους ιδιοκτήτες των αγροκτημάτων.
Ένα πρωινό οι εργάτες στα θερμοκήπια, βρίσκουν το νεκρό σώμα μιας νεαρής κοπέλας.
Είναι η κόρη του δημάρχου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου ξεκινούν αμέσως και την έρευνα αναλαμβάνει ένας αστυνομικός με θολό παρελθόν…

Eπεισόδιο 13Το ανθρωποκυνηγητό

Ο Έκτορ γλιτώνει από τον πυροβολισμό με μια γρατζουνιά. Η έρευνα, όμως, προχωράει, καθώς, αν ο Μπόρις ήταν αυτός που αποπειράθηκε να τον σκοτώσει, δεν είναι ένοχοι ούτε ο Λούκας, ούτε ο Ρουέδα, αφού είναι στη φυλακή.
Μέσω της σφαίρας, η αστυνομία βρίσκει το πιστόλι: ένα γκλοκ που ανήκει στην Ανιέσκα. Όταν πηγαίνουν να ανακρίνουν τη γυναίκα, ανακαλύπτουν ότι ο Μπόρις είναι ο Φερνάντο. Η γιαγιά του αγοριού, στη Ρουμανία το επιβεβαιώνει μέσω Ίντερνετ, δείχνοντας μια φωτογραφία του αγοριού όταν ήταν μικρό.
Ενώ η αστυνομία ψάχνει τον δολοφόνο, ο Φερνάντο παραλαμβάνει τον πατέρα του από τη φυλακή. Τσακώνονται στο αυτοκίνητο και το αγόρι ξεσκεπάζεται: «Εσύ σκότωσες τη μητέρα μου και εγώ σκότωσα την κόρη σου». Τον τρυπάει με μια σύριγγα και τον αφήνει αναίσθητο.
Όταν συνέρχεται ο Ρουέδα, είναι δεμένος στη μπανιέρα όπου πέθανε η Αϊνόα. Ο Φερνάντο τού λέει γιατί βρίσκεται εκεί. Θα τον σκοτώσει.
Την ώρα που φαίνεται πως ο Ρουέδα δεν θα γλιτώσει, εμφανίζεται ο Νάτσο, ο γιος της Μάρτα, που, θυμωμένος που θα μετακομίσουν, έχει βγει για έναν περίπατο. Η παρουσία του εμποδίζει τον Φερνάντο να σκοτώσει τον Ρουέδα, καθώς αυτός βγαίνει να τον κυνηγήσει.
Ο Φερνάντο πιάνει το παιδί, αλλά ο Έκτορ φτάνει με το αμάξι του. Έχει συνδυάσει τα στοιχεία και έχει εντοπίσει το κρησφύγετο. Ο Φερνάντο, όμως, καταφέρνει να το σκάσει με όμηρο το αγόρι.
Τελικά, η αστυνομία στριμώχνει τον δολοφόνο. Ο Έκτορ νικάει τους φόβους του (δεν έχει καταφέρει να πυροβολήσει μετά την επιστροφή του από το Ιράκ) και φτάνει την τελευταία στιγμή τον Φερνάντο για να σώσει το παιδί. Ο Φερνάντο οδηγείται στη φυλακή.
Έπειτα από τρεις μήνες, η Μάρτα εντοπίζεται νεκρή σε ένα κοντέινερ με φρούτα. Η ιστορία δεν έχει τελειώσει…

Παίζουν: Rodolfo Sancho, Pedro Casablanc, Luis Fernández
Σκηνοθεσία: Juan Carlos Cueto, Alberto Manzano, Rocío Martínez Llano