ΕΡΤ3 – Βρώμικο χρήμα – Σειρά Ντοκιμαντέρ (trailer)

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, στις 23:00
«DIRTY DOLLARS INC»

Έτος παραγωγής: (2018)

Σειρά ντοκιμαντέρ 4 ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής Gedeon Programmes/ 13ème Rue/ ZDF Info, 2018.
Εισδύοντας στα μυστικά της λαθρεμπορίας κοκαΐνης και όπλων, φαρμάκων και ανθρώπων αυτή η ερευνητική σειρά διερευνά τους κρυφούς μηχανισμούς των εγκληματικών ροών μέσα αυτούς τους τέσσερις τομείς. Μάθετε για το πώς η υπόγεια οικονομία με τζίρο δισεκατομμυρίων εξαπλώνεται γύρω μας. Με επικεφαλής ειδικούς που ερευνούν αυτά τα διαφορετικά πεδία, η σειρά υπογραμμίζει τους τρόπους πουη υπόγεια οικονομία και η νόμιμη οικονομία χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία και δεξιότητες αξιοποιώντας το νομικό πλαίσιο σε μια καπιταλιστική αγορά χωρίς σύνορα.

ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΡΗΜΑ – ΟΠΛΑ

880 εκατομμύρια όπλα κυκλοφορουν στον κόσμο. Μόνο το 30% αυτών των όπλων ανήκει σε τακτικές και επίσημες αστυνομικές ή στρατιωτικές δυνάμεις!
Σε αυτό το επεισόδιο, θα ακολουθήσουμε το δρομολόγιο του πλέον εμβληματικού τουφεκιού, του καλασνίκοφ! Πρώτη στάση Izhevsk, Ρωσία 1500 χλμ. Ανατολικά της Μόσχας: η πόλη, απαγορευμένη στους δυτικούς μέχρι το 1991, όπου είναι το εργοστάσιο των καλασνίκοφ. Με μια αποκλειστική συνέντευξη του διευθυντή του εργοστασίου Alexey Krivoruchko, και σπάνιο υλικό από άλλες παραγωγικές εγκαταστάσεις στο Πακιστάν. Παγκόσμιοι εμπειρογνώμονες όπως ο Jenzen-Johns, ο Aymeric Elluin από τη Διεθνή Αμνηστία και ο δημιουργός της I-Trace, James Bevan θα καταθέσουν την εμπειρία τους για να maw εξηγήσουν τις περίπλοκες λεπτομέρειες της εξαιρετικά επικίνδυνης και κερδοφόρας εμπορίας των όπλων.

Σκηνοθεσία: Sylvain BRAUN