Απίθανα ταξίδια με τραίνο | Ισπανία

Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής KWANZA (Amazing Train Journeys).
Συνάντηση ανθρώπων κατά μήκος των διαδρομών και ανακάλυψη νέων ονείρων, αυτό είναι το DNA αυτής της επιτυχημένης σειράς, η οποία ανανεώνεται συνεχώς. Επιλέγοντας το τρένο ως μέσο ταξιδιού, επιλέγουμε να ανακαλύψουμε, να ονειρευτούμε … και να συναντήσουμε άτομα από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Ο Philippe Gougler, ο μάρτυρας- ταξιδιώτη μας, είναι πεπεισμένος ότι χωρίς την ανθρώπινη συνάντηση δεν υπάρχει ταξίδι. Σε κάθε χώρα, σε κάθε περιοχή, σε κάθε πόλη, το τρένο είναι το ιδανικό μέρος για να μοιραστούμε τις εμπειρίες της ζωής των απλών αλλά μοναδικών επιβατών. Από τους μετακινούμενους στο Shinkansen στην ομάδα διαλογής αλληλογραφίας της Σρι Λάνκα, ο Philippe συναντά τους ντόπιους και με αυτόν τον τρόπο γνωρίζει την ιδιαιτερότητα και την ανθρωπιά τους.

Ισπανία

Καινούργιος προορισμός για την εκπομπή «Trains Pas Comme les Autres» που αναχωρούν από την Ανδαλουσία στα νότια της Ισπανίας. Πρώτο ηλιόλουστο στάδιο πάνω σε ένα μυθικό τρένο πολυτελείας, το «Al Andalus», ένα είδος κρουαζιέρας πάνω σε ράγες, όπου ο Φιλίπ Γκουγκλέ ανακαλύπτει τεράστιες ιδιωτικές καμπίνες σε 15 βαγόνια με μέγιστη χωρητικότητα επιβατών τα 57 άτομα. Αφού ανακαλύψει τη Γρανάδα και το στολίδι της, την Αλάμπρα, ο πολυταξιδεμένος Φιλίπ συνεχίζει το ταξίδι του στο κέντρο της ερήμου Ταβέρνας όπου ζει ένας Ινδιάνος διαφορετικός από τους άλλους. Στη συνέχεια πηγαίνει στη Μαδρίτη χάρη στο ισπανικό TGV που εδώ λέγεται «El Pato», δηλαδή πάπια, λόγω της μακριάς του μύτης σαν ράμφος. Στη Μαδρίτη ο Φιλίπ παρασύρεται από την ατμόσφαιρά της και συναντά έναν άνδρα 93 ετών που αποφάσισε να χτίσει με τα χέρια του έναν τεράστιο καθεδρικό.

(θα είναι διαθέσιμο έως 5/06/2020)

MENU