Αυτοκρατορίες των ζώων | Επιστροφή στην άγρια κατάσταση

Επεισόδιο 6ο – Πόνι, Γουρούνια, Γάιδαροι, Κοτόπουλα.

Ως δημοφιλείς χαρακτήρες σε τραγούδια και παραμύθια, τα ζώα της φάρμας τιμώνται παντού στον κόσμο. Αλλά ελάχιστα παραμύθια μιλούν για το αδελφό είδος τους που ζει σε άγρια κατάσταση.
Αυτά τα ζώα, που έγιναν κυρίως γνωστά ως οικόσιτα, υποζύγια ή ακόμα και κατοικίδια, παλεύουν μόνα τους για τη ζωή τους πέρα από τους φράκτες της εξημερωμένης φυλής τους.
Λίγο έξω από τη Βαλτιμόρη, στο Μέριλαντ, δύο κοπάδια άγριων πόνι τρέχουν, βοσκούν και μεγαλώνουν τις οικογένειές τους στις ακτές του νησιού Άσατιγκ.
Αυτά τα πόνι κυριάρχησαν σε αυτή τη λωρίδα άμμου και βάλτου από το 1600. Ζουν άγρια και ελεύθερα. Αλλά τα υπερβολικά πολλά μωρά που ζουν σε ελάχιστα λιβάδια αποτελεί πρόβλημα.
Για να συνεχίζουν τη γενεαλογική γραμμή τους, ο άνθρωπος οδηγεί τα παραπανίσια νεαρά ζώα στη θάλασσα, όπου κολυμπούν σε ένα μαντρί του αλμυρού νερού για να ακολουθήσει μια ζωοπανήγυρη.

Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής ΗΠΑ 2015.

Υπάρχουν ξεχωριστά μέρη στον κόσμο, όπου ζώα συγκεντρώνονται για να ζευγαρώσουν, να ζήσουν, να χτίσουν, να είναι ασφαλή και να πεθάνουν.

Σε κάθε επεισόδιο της σειράς επισκεπτόμαστε αυτά τα μέρη.

Πολύβουα, πολυσύχναστα, όμορφα και επικίνδυνα, αυτά τα μέρη είναι ταυτόχρονα αρχαία και απειλούμενα.
Κάποια είναι φυσικά και κάποια είναι αποτέλεσμα των αλλαγών που φέραμε εμείς στον κόσμο.

Καθένα έχει μια ιστορία να αφηγηθεί για τους κύκλους της ζωής στον πλανήτη μας και πώς πρέπει πάντα να βρίσκουμε ισορροπία κι ο ένας τον άλλο, για να επιβιώσουμε.

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες μεταναστεύσεις, συναθροίσεις και εισβολές στη φύση.

( Διαθέσιμο έως 04/08/2020 )