Αυτοκρατορίες των ζώων | Καταφύγιο

Επεισόδιο 3ο – Πιγκουίνοι, καγκουρό, καρχαρίες.

Η ισχύς εν τη ενώσει. Ειδικά στην άγρια φύση. Για πολλά είδη, είναι η αιτία για να συγκεντρώνονται τα άτομα. Η προστασία της αυτοκρατορίας είναι κρίσιμη για την επιβίωση. Για αυτά τα ζώα, προστασία σημαίνει απομόνωση, δηλαδή να βρουν καταφύγιο από τις απειλές έξω από την περιοχή τους.

Όταν ο ήλιος δύει έξω από τις ακτές της Αυστραλίας, ο μικρός μπλε πιγκουίνος βαδίζει στο Νησί Φίλιπ. Αντί να ξεριζωθούν λόγω της οικιστικής ανάπτυξης, υπερασπίστηκαν την αυτοκρατορία τους χάρη και μόνο στον αριθμό τους. Χιλιάδες ζευγάρια ζουν στο νησί. Τώρα, από το σούρουπο ως την αυγή, αυτά τα πουλάκια, όσο μόνο μια μικρή μπάλα, μένουν το ένα κοντά στο άλλο για να αποτρέπουν αρπακτικά και άλλες απειλές.

Το κοντινό Νησί Καγκουρό δικαιώνει το όνομά του. Καθώς η γεωγραφία περιόρισε την επιλογή ταιριού για το δυτικό γκρίζο καγκουρό που ζει στο νησί, δημιούργησε το δικό του υπο-είδος. Όπως και άλλες ράτσες, τα καγκουρό του νησιού διανύουν μεγάλες αποστάσεις με ένα και μόνο άλμα, αναπηδούν με 45 χλμ. Την ώρα και πυγμαχούν σαν επαγγελματίες.

Λένε ότι τα όμοια έλκονται. Αυτό ισχύει και με το παραπάνω για τους καρχαρίες. Μπορεί να φανεί περίεργο, αλλά αυτοί οι κορυφαίοι κυνηγοί ζουν συχνά σε κοπάδια. Οι νεαροί κίτρινοι καρχαρίες στις Μπαχάμες αναζητούν καταφύγιο στα μαγκρόβια δάση του Μπίμινι και, όπως και οι νέοι άνθρωποι, βασίζονται σε ένα κοινωνικό δίκτυο που είναι κρίσιμο για την επιβίωσή τους.

( Διαθέσιμο έως 04/08/2020)