Μαρόκο, χώρα των χρωμάτων | Λευκό

Στο Μαρόκο, το λευκό ξεκινά με το έντονο ηλιόφως που πλημμυρίζει τα τοπία και φωτίζει τα σπίτια, τα τζαμιά και τα σοκάκια στις ασβεστωμένες μεδίνες. Το λευκό, το χρώμα των ιερών πραγμάτων, είναι ενσωματωμένο σε ένα από τα εμβλήματα της χώρας, το αντικείμενο όλων των πίστεων, τον λευκοπελαργό, ο οποίος πετά ανάμεσα στην Αφρική και στην Ευρώπη και φωλιάζει σε μια μυστηριώδη νεκρόπολη του Ραμπάτ.

Το λευκό ενσαρκώνει επίσης το γόητρο και το μεγαλείο. Το βρίσκουμε στην περιζήτητη μάλλινη κελεμπία της χώρας, που φοριέται από αξιωματούχους και παράγεται στα βουνά του Μέσου Άτλαντα, σύμφωνα με μια αναλλοίωτη παράδοση.

Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής WHAT’S UP Films & ARTE G.E.I.E. που θα ολοκληρωθεί σε 5 ημίωρα επεισόδια.
Το Μαρόκο είναι ένα μέρος χιλιάδων αποχρώσεων, που κυριαρχείται κυρίως από το πράσινο, το κόκκινο, το μπλε, την ώχρα και το λευκό. Μέσα από τα πέντε αυτά χρώματα, θα εξερευνήσουμε τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες στο βασίλειο.
Από τη βασιλική κομψότητα του Μαρακές μέχρι τα μυστήρια της Ουαζαρζάτ, θα ανακαλύψουμε εμβληματικές πόλεις που πάλλονται από ενέργεια και πάθος, μια συνεχή πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες. Οι λαός του Μαρόκο πασχίζει να διατηρήσει τις παραδόσεις και τις αρχαίες τέχνες παρά τις πολλές αλλαγές που φέρνει η μοντέρνα κοινωνία. Η σειρά μάς οδηγεί επίσης σε κάποιες από τις πιο άγνωστες τοποθεσίες όπου πανοράματα από φοινικοδάση, οάσεις και αμμόλοφους εκρήγνυνται με χρώμα. Θα συναντήσουμε εκείνους που ζουν εκεί και που προστατεύουν την ευαίσθητη ομορφιά αυτής της φυσικής κληρονομιάς. Από την ακτή της θάλασσας μέχρι τις κορυφές των βουνών, το Μαρόκο είναι ένα μοναδικό μωσαϊκό τοπίων που καλεί τον θεατή σε ένα ονειρικό ταξίδι.

(θα είναι διαθέσιμο έως 21/07/2020)