Μεγάλες αποδράσεις | Πάθος για το ξύλο

Επεισόδιο 7ο:

Ο Κόλιν κι ο Τζάστιν εξετάζουν τους λόγους για τους οποίους οι αρχιτέκτονες επιλέγουν το ξύλο ως κατασκευαστικό υλικό. Το πρώτο οίκημα υιοθετεί την ιαπωνική πρακτική της «βουτιάς στο δάσος», έχοντας εξωτερικές επιφάνειες από πεύκο που δένουν αρμονικά με το δάσος που το περιβάλλει. Το επόμενο αποτέλεσε μια νοσταλγική, παρορμητική αγορά για την ιδιοκτήτριά του, η οποία αφιέρωσε πολλά χρόνια για να το ανακατασκευάσει, αποκαθιστώντας την πρότερη ξύλινη αίγλη του. Η τελευταία κατοικία είναι ένα εξοχικό φωλιασμένο στο δάσος και επενδυμένο με ξύλο, αν και ο σκελετός του είναι κατασκευασμένος από ανακτημένο χάλυβα παλαιών αεροπλάνων.

Γενική περιγραφή: 

Σειρά ντοκιμαντέρ οκτώ ημίωρων εκπομπών, που παρουσιάζουν δύο σχεδιαστές διεθνούς φήμης, ο Κόλιν Μακάλιστερ και ο Τζάστιν Ράιαν.

Σε κάθε επεισόδιο, εξερευνούν την άγρια φύση της Βόρειας Αμερικής για να ανακαλύψουν μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για να δημιουργήσει το τέλειο ησυχαστήριο.

Ειδικοί σχεδιαστές και ιστορικοί εξετάζουν διεξοδικά κατοικίες κάθε είδους, από τα μικρά ξυλόσπιτα, τα καταλύματα που είναι φτιαγμένα με κορμούς δέντρων μέχρι τα οικολογικά σπίτια.

Η σειρά εξετάζει διάφορα κτίσματα που παρουσιάζουν αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

( Διαθέσιμο έως 04/08/2020 )