Στα ψηλά βουνά | Τα όρη Ρουβενζόρι

Στην καρδιά της Αφρικής ένα πέπλο ομίχλης καλύπτει το θαύμα της φύσης. Στα εκπληκτικά και μυθικά Βουνά του Φεγγαριού, που υψώνονται απέραντα πάνω από τη σαβάνα στην Ουγκάντα, υπάρχει ένα από τα πιο ποικιλόμορφα οικοσυστήματα του πλανήτη. Συνδυάζει τη ζεστή και υγρή ατμόσφαιρα της τροπικής ζούγκλας με τις χιονισμένες βουνοκορφές και τους παγετώνες.
Πριν από 60 χρόνια, μετά την αποχώρηση των αποικιοκρατών, οι κάτοικοι των ορών Ρουβενζόρι βυθίστηκαν σε έναν εφιάλτη εθνικού αλληλοσπαραγμού και γενοκτονίας. Τα βουνά ήταν το τελευταίο τους καταφύγιο. Αυτή είναι η ιστορία μιας οροσειράς πολύ μακριά από τα ισχυρά κέντρα και του αγώνα των κατοίκων του βουνού να διασφαλίσουν τη διαφύλαξη της ταυτότητας και του πολιτισμού τους στη σύγχρονη εποχή.

Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής GREEN BAY MEDIA 2017 που θα ολοκληρωθεί σε 6 ωριαία επεισόδια.
Το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει στις κορυφές του κόσμου για να γνωρίσετε τους ανθρώπους που λατρεύουν, τιμούν και παλεύουν για τα βουνά. Από αγρότες, καλλιτέχνες και ομάδες διάσωσης, μέχρι επιστήμονες, μουσικούς και μοναχούς, αυτή η σειρά αποκαλύπτει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους αυτοί οι ορεσίβιοι κάτοικοι έχουν προσαρμοστεί στην ζωή στο υψόμετρο.
Με την αφήγηση του Matthew Gravelle (Broadchurch), το Mountains and Life συνδυάζει εκπληκτική φωτογραφία με προσεκτική εξιστόρηση για να δημιουργήσει μια συναισθηματική εμπλοκή με τις κορυφές των Ιμαλαΐων, των Άνδεων, των Άλπεων και όχι μόνο.

Παρουσίαση: Matthew Gravelle

(θα είναι διαθέσιμο έως 31/7/2020)